January 29, 2012

Cerita YOQ 2012

bismillaahirrahmaanirraheem

Aisyah Salleh, Wan Muzlifah, Wan Nur Amirah, Asma' Zai.
not in pic: Hajar Hamidon
Nama-nama yang tertulis di ruangan takdir untukku melakar kenangan indah. eceh!

Ketika hati dijentik rasa
Satu rasa tak bernama
Kutersentak penuh tanda tanya
Lalu kupinta Sang Pencipta
Ya Ilahi, izinkanku terbang tinggi
Bersama rasa ini
Tinggi menuju redha dan kasihMu.

Malam tu kami berenam berbulatan dalam khemah kecil.
Malam tu kami meluah.

Memang Allah sengaja pilih kami.
Kami yang punya cerita sama..
(Ya, aku juga, ceritanya sama, dalam diam :P)

"Tak nak datang pada awalnya, tapi entah kenapa, ching! tiba-tiba dah ada kat sini dengan semua orang. Magic! hehe.."
Memang Allah punya aturan.
"Dah biasa dah sebenarnya datang mukhayyam sejak kecik.. tapi kali ni, rasa sesuatu yang luar dari biasa-biasa. fuhh.."
Memang Allah je yang bagi nikmat ni.

Bak kata Inche Gabbana (APG), "Tengsomac Allah!"
For this rasa bernama Ukhuwwah.
For this peluang yang tak semua dapat.
Semoga, semoga, aku dan kamu, dapat berpimpin tangan, sambil nyanyinyanyi kecil suka hati, menuju syurgaNya yang sangat fantastic itu.


cerita YOQ '12 saya
bersama budakbudak osem alBarq
:D

6 comments:

miss faten said...

Semoga ukhwah yang terbina di antara kamu dan sahabat kamu kekal sehingga ke Jannah. Insya ALLAH :)

Teruskan suburkan rasa cinta dan kasih kepada semua. Terharu jugak baca persahabatan macam ni :')

FM said...

ringkas bermakna, alhamdulillah :)moga Allah kumpulkan kalian semula di dlm syurgaNya. tp tem tu bkn dlm khemah la. atas dipan2 & singgahsana. ameen! so sweet ^_^

Nur Syuhada Roslan said...

perkongsian dr fasi yg osem, ^_^

Magazine 2012 said...

alhamdulillah

M. said...

Alhamdulillah, kita dipertemukan di sini kak syaimaa :')

ubat gemuk said...

terima kasih untuk info yang membina.