November 06, 2010

dari murabbiah

bismillaahirrahmaanirraheem

di tengah kemelut final exam
tiba bungkusan indah terbalut rapi
sooo unsangkarable (sori DBP)

dari murabbiah
sewaktu 1st year ku
kak Khadijah Reza Atiq
domo arigatou!
you made my day!
\^__^/
<3

open sesame

ini yang dinamakan tarbiah.
dan ukhuwwah.
walau berganti murabbiah, tetap menjaga ukhuwwah.
walau tak bersua muka, tetap memberi kegembiraan.

pwesents

it's to show you care

and remember


تَهَادُوْا تَحَابَّوْا

Saling mencintai dan saling memberi hadiahlah kalian”

(HR Baihaqi & Thabrani)


“Yang dikehendaki dari Ukhuwah adalah terjalinnya Hati & Ruh dengan jalinan Akidah kerana ia adalah jalinan yang paling kukuh dan paling mahal. Ukhuwah adalah kembar kepada Iman, manakala perpecahan adalah kembar Kekafiran. Awal dari kekuatan adalah Persatuan, dan Persatuan itu tiada tanpa Cinta. Serendah-rendah cinta adalah Lapang Dada & yang tertinggi adalah Ithar…”

(Hassan Al-Banna)



6 comments:

Danial Izzat Zulbahari said...

salam.

sgt btol ukhuwah itu tiada nilai taranya.
bila kenang2 balik selalu ikhwah yg akan membantu bila sedang buntu dan tiada tgn lain yg sudi.

Nadiah::Syaimaa'::Hamizah said...

salam.

to danial,
maka pelihara ukhuwwah itu.
doa rabitah penguatnya.
iAllah.

wallahua'lam

-syaimaa'-

u-nisaa said...

slm.
o..unsangkarable...dui.. ^^

u got pink??!!!
i got d blue 1!
it seemed she knows d colour dat i had admire previously...

plus...her words on the gift's wrapper shows that she knows who am I.

jzkk k.dija!!!

F.Y.I she will further study. she told me that study is better than work. means that blaja ni lagi best! ^^

wah...mngapakah ramai yg brkata bgitu? akk pulk x sabar nak kerja.. nak gerak sana...gerak sini... :)

Nadiah::Syaimaa'::Hamizah said...

salam.

to kak u-nisaa,
ana tak perasan plak itu warna pink.
heh.
adeh.

wahwah kak dija sambung blaja!
oyeah..
blaja memang lagi best.
saya setuju sama kak dija
^_^

-syaimaa'-

Afra' Azam said...

Dan, bersama beliau lah.
Kita bertemu kenal2 kan.
:) :)

Nadiah::Syaimaa'::Hamizah said...

to kak afra'

hehehe.
bener...
;p

-syaimaa'-