August 12, 2011

(29:69)

bismillaahirrahmaanirraheem

"And brought together their hearts. If you had spent all that is in the earth,
you could not have brought their hearts together;
but Allah brought them together.
Indeed, He is Exalted in Might and Wise"
(8:63)


Received: 12th Ramadhan 1432H
Sender: Nur Syuhada Roslan
Jazakillaahukhairankatheera Syu
You made my day :)
Allah, please bless her life, always, till she meets You.
<3

Dan orang-orang yang berjihad untuk (mencari keredhaan) Kami, benar-benar akan Kami tunjukkan kepada mereka jalan-jalan Kami. Dan sesungguhnya Allah benar-benar beserta orang-orang yang berbuat baik.”
(29:69)

10 comments:

sofiyyah said...

wah sonok2 ada special delivery ^_^ bolela isik masa2 yg ada insyaAllah.AMru khalid nye buku kan?

*Nadiah::Syaimaa'::Hamizah* said...

salam.

to kak sopee,
memang! terkejut ana sampai mengalir2 air mata :)
isi masa yang memang sentiasa ada. uhuuu..
yupsies Amru Khalid punye buku
(n.n)

-syaimaa'-

Nur Syuhada Roslan said...

alhamdulillah, dah selamat sampai rupanya :)

risau jugak, takde kabar berita

p/s:jaga2, buku tu suka tembak orang~

*Nadiah::Syaimaa'::Hamizah* said...

salam.

to syu sang pemilik buku,
hehe.
nt bagi seprais kat ana, ana pun nak bagi seprais kat nt. baru aci ^^,
takpe, tembakan buku ni insyaAllah menyihatkan. kalau kena tembak sampai betul2 sakit, kene duduk sebentar dan heal the wound lah. hui3.

-syaimaa'-

sofiyyah said...

syu: buku2 pembinaan jiwa mmg suke tembak org kan :) hehe alhamdulillah ..klu kt terasa ditembak, maknanya hati kt masih ada ruang.

syema'! nt boleh! gambate :)

*Nadiah::Syaimaa'::Hamizah* said...

salam.

to kak sopee,
heee =D
hait! inshallah!

-syaimaa'-

maryam muhammad said...

apsal dapat buku dr syu? nak jugak! 'agar bidadari cemburu padamu' baru 3/4 khatam, nak khatam Qur'an dulu boleh tak? :P buku sebening mata air pun best, jom trade in ;)

*Nadiah::Syaimaa'::Hamizah* said...

salam.

to kak maya,
ha ha ha ha *evil laugh*
jeles keh?...
lalala~
ana sayang syu, sebab tu dapat buku! ki3 ;p
sila khatamkan AQ dulu. itu lebih penting maaa..
nanti kita jalankan bisnes pahala masa bukak sem nanti iAllah eh. hehehe.

-syaimaa'-

maryam muhammad said...

but then, thinking of it again lah kan. tangan yg memberi lebih baik daripada yg menerima, byk hadith yg suruh kita meluahkan kasih sayang pada sahabat2 kita. soo, i'm kind of ashamed here kan, gagal dlm bab tuh :( will khatam Qur'an first, sekali ngan makna2 InsyaAllah :)

cemomoi said...

bersua muka tidak, tapi tetap setia; beramah-tamah tidak, tapi tetap mesra; bersenda ikut suka jee, tak tau plak ada yang terasa; mengomen macam le hebat, tak prasan rakan rasa kena sebat; duhai sahabat duhai pelawat, kususun ruas jari yang karat, mohon ampun ke hadrat, agar kita semua beroleh rahmat, Allah limpahi dengan berkat