May 28, 2009

segan?

bismillahirrahmaanirraheem

pernah tak rase segan nak mula semula?
disebabkan banyak benda yang dah ditinggalkan, dipinggirkan, diletakkan ke tepi.
kemudian diri seolah rasa tak boleh nak buat benda lain lagi.
yang dia boleh buat hanyalah duduk diam, jadi senyap, tak berinteraksi dgn sekeliling.

maka, apa yg harus dibuat oleh orang ini?
erk...

just felt like questioning. takut..
haha

wallahua'lam

7 comments:

NurinSyahidah said...

selalulah... cmne ek nk elakkn?

maryam muhammad said...

the road not taken becomes the road taken? every road has it's own way out, find it!

eg. masa di penjara jd masa utk menghasilkan buku, etc2. takya segan2, u got something else gak an? macam memasak, hueh.

Fikrah Thanie said...

Hah 10 minutes stuck here...Blur-blurrr(~_~)

WF:ciktim said...

segan nak mula eh?
push org sbelah dulu~
n then kite ngalah, kite buat..
haha~
second child always have dis dillema~

hafsah said...

lah nurin..syaimaa' tanya nti tanya balik..

hum..masalah ni lumrah kehidupan..lagi2 dgn those yg x secocok dgn kita..but sometimes its better to just be quite and listen more..

hehe~komen yg x membantu

sofiyyah said...

huhu.penah je.

the hardest thing to do yg sllu mbuat manusia ni dilema is utk start something/mula semula..

manusia mmg gtu. tp once dh lepas rasa segan tu,enjin laju.

sorila syaimaa'..xde jwpn.heh

^-^

Nadiah::Syaimaa'::Hamizah said...

salam sume.

to nurin,
adeh laa.

to k mayam,
hey that is inspiring. jzkk!

to thani,
anta adlh opposite k mayam. usaha lagi.
(jahat ke? afwan. jgn denda)

to k WF,
main tolak-tolak jom!
haha. tolak diri sendiri cepat!

to hafsah,
wan! nak join ana cubit nurin tak? jom2! haha.
hmm point yg berguna tuk kemudian hari ni. arigato. hee

to k sofi,
nampaknye akak mengaplikasikan apa yg akak kata kat ana dulu- ''kalau takde pape nak cakap pun, at least adela something bermanfaat''.
tolong org dlm dilema itu sesuatu yg bermanfaat.
hueh.

jzkk sumenye!
-syaimaa'-